Over

De Dromenvangers

Onze Missie

De Dromenvangers hebben een missie. En die missie is de wereld een stukje mooier maken. Wij gaan naar Lesbos om de enge dromen van gevluchte kinderen – groot én klein – proberen te vangen en samen nieuwe mooie dromen te maken.

“Every child has the right

to be loved,

to dream,


to play,


to hope,


to be part of a family,


to learn,


      to be” 💛

Ieder mens, klein en groot, heeft recht op liefde, heeft recht om te kunnen dromen, heeft recht om te bestaan.

De Dromenvangers is een club vrienden (van Yogi’s tot timmermannen) die de handen in elkaar geslagen hebben om écht iets te betekenen. Wij konden niet langer vanaf de zijlijn toekijken wat er in de wereld gebeurt.

Medio april 2016 is het idee geboren om ter plekke de handen uit de mouwen te gaan steken. De eerste missie van de Dromenvangers was in juli 2016. 

Voor de stichting Because We Carry zijn wij in oktober 2016 voor de tweede keer naar Griekenland gegaan om de leventjes van vele honderden gevluchte kindjes wat meer licht & liefde te geven, en omdat we nog wat vakantiedagen over hadden volgde de 3e missie in dec ’16/jan ’17.

Onze hulp & handen bleef nodig en de 4e & 5e missie hebben plaatsgevonden in juli & oktober 2017 💛✨

Tijdens deze missies hebben wij de twee Nederlandse stichtingen Because We Carry & Movement on the Ground ondersteund waar wij konden.

Dat wil zeggen ontbijtjes maken, spelen met de kindjes, sport & yogalessen verzorgen, nageltjes lakken, eigenlijk alles wat een beetje afleiding en gezelligheid geeft.

En dat steunen blijven wij doen, ook vanuit Nederland! Zo hebben wij afgelopen winter warme jassen, kleding en dekens ingezameld en op transport gezet naar Lesbos.

Inmiddels is er zelfs een écht Dromenvanger Kookboek gemaakt, waarvan de opbrengst volledig naar Lesbos gaat. Wil jij ook een steentje bijdragen op deze manier? Klik dan snel hier

Wij houden jullie altijd via Facebook & Instagram op de hoogte houden van de laatste updates en missies. Stay tuned!

Wij gaan nog meer doen! Zoals: sport en spel activiteiten verzorgen, yogalessen geven, leermomenten inlassen, massages geven, moestuintjes opzetten en alles waar we verder nog op in kunnen springen.

En daar hebben we – ja, je voelt hem aankomen 😉 – jouw hulp bij nodig! Om deze droom te realiseren hebben wij geld nodig om ter plekke te kunnen bijdragen aan het kopen van het ontbijt & fruit voor inmiddels ongeveer 1000 (!!) mensen. Maar ook sport/spel/leermaterialen zijn essentieel. En hoe geweldig zou het zijn om de kindjes op een snikhete dag een ijsje te kunnen geven?! 💛✨

De behoeftes kunnen per dag veranderen. In de winter hebben wij kunnen helpen met het aanschaffen van thermokleding en in de zomer kun je denken aan lekker koud water of bijvoorbeeld zonnebrand.

Dus mocht je ook iets willen betekenen en je voelt je geroepen, maar je kunt dat daar niet ter plekke doen, steun ons dan financieel en weet dat je daarmee bijdraagt aan een iets lichter bestaan van deze mensen.

Ga hier gelijk naar De Dromenpot om via Ideal bij te dragen of stort jouw liefdevolle bijdrage naar onze eigen BUNQ-rekening: 

NL17 BUNQ 22901403 68
T.n.v. De Dromenvangers

Inspiratie

Het idee om je spullen te pakken en te gaan helpen in een vluchtelingenkamp komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Maandenlang zijn er bij ons zaadjes gepland door mensen die al eerder hun hart richting Griekenland gevolgd hebben om ter plekke hulp te verlenen.

Maandenlang hebben wij twee Nederlandse stichtingen op de voet via social media gevolgd voordat wij zelf de stap genomen hebben.

De stichting Because We Carry is opgezet door drie Amsterdamse yoga-meiden. Wat een power-vrouwen zijn dat, zeg!! Vanaf het begin van de crisis zijn zij zonder vrees (oké, misschien hadden ze dat wel, maar ze lieten zich er niet door weerhouden) volle bak in de weer geweest om zoveel mogelijk mensen die op het eiland Lesbos aankwamen te voorzien van droge kleding, draagdoeken voor baby’s en natuurlijk ook eten.

Met hun slogan: “niet lullen, maar poetsen” hebben zij ons over de streep getrokken. BWC is één en al inspiratie om je te bekommeren om je mede-mens. Zij hebben in kamp Kara Tepe echt iets waanzinnigs opgebouwd. Vooral de vertrouwensband met de bewoners, maar ook het “takenpakket” voor de wekelijks nieuwe vrijwilligers is voor ons de reden geweest om vooral niet teveel te denken, maar vooral te doen.

De tweede stichting die ons over de streep getrokken heeft is de stichting Movement On The Ground. Dit is een beweging die bestaat uit een aantal creatievelingen & zakenlieden die zich dag in dag uit inzetten om onschuldige mensen bij te staan in crisis-situaties. Mannen, vrouwen en kinderen die huis en haard moeten verlaten door natuurrampen, armoede en/of oorlog.

Movement On The Ground bestaat uit bijzonder gepassioneerde mensen! Mensen die óók het verschil willen maken en het lef hebben uit hun eigen comfortzone te stappen. Mensen zoals jij en ik, maar dan met een bekende naam, zoals Laura Jansen en Johnny de Mol. Zij zetten hun naamsbekendheid op een mooie manier in en creëren zo een flinke berg bewustwording. En zij hebben dus ook bij ons de juiste zaadjes gepland om de daad bij het woord te durven voegen!

DONEER VANDAAG NOG!

Wij hebben jouw steun hard nodig!

VIA DE DROMENPOT

VIA BANKOVERSCHRIJVING
(interessant voor bedrijven)

anbi

Doneer direct naar Because We Carry (ANBI)

IBAN: NL85 TRIO 0391 0737 96
T.n.v.: Because We Carry
O.v.v.: De Dromenvangers

Note: Because We Carry is de stichting waarvoor wij werken op Lesbos.
Zij hebben inmiddels een ANBI-status, wat interessant is voor bedrijven.

Bekijk deze video, gemaakt door Sanne Vincenten. Zij heeft haar ervaringen als vrijwilliger voor Because we Carry op prachtige wijze vastgelegd. Deze video geeft goed weer wat we daar doen.

De Dromenvangers zijn ook te volgen via: